Snabba puckar

Har precis städat asset av mig och ska nu snabbfixa mig lite för jag ska åka till Nacka om ca en halvtimme. Kanske borde stänga ner och sätta lite fart! SKYNDA!

It is sunny today


Vräk

Det finns ingen botten i mig just nu! Jag kan äta vad som helst och hur mycket som helst utan att må illa eller bli mätt. Fasen alltså, jag vil vräka i mig allt från leverpastej till jordnötter. Måste slå band på mig själv!

Lortis

Nu ska jag hoppa i duschen och sedan lyssna på DET HÄR.

The Vow

En morgon utan tv! Underbart. Igår var Jenny och Martina här hos mig och vi såg på filmen The Vow. Den handlar om ett par som är med i en bilolycka och när frun vaknar upp kommer hon inte ihåg sitt liv tillsammans med sin make. Så otroligt sorligt och jag kunde inte låta bli att gråta en lite skvätt. Jag hoppas innerlig att det aldrig kommer hända något sånt eller något hemskt överhuvudtaget med någon i min omgiving.

Fika på Taxinge Slott


Cosmo!


Lite bilder från underbara London

Familjen. 
Portobello Rd, Notting Hill
De GODASTE pommes friten ever!
Godaste hamburgaren!
Träden blommade för fullt.
Vilar lite på några stolar som stod på gatan.
Det här är bara några bilder från när vi var i London i slutet av mars. Jag längtar tills jag ska dig igen!

sunset


Rygg-rehab, vad innebär det?

Igår var jag på Nacka Närsjukhus. Min läkare här i Nykvarn skickade mig dit eftersom hon inte hade någon aning om vad hon skulle göra med mig och min rygg. I alla fall, jag hade tid kvart i åtta och kom dit en halvtimme tidigare för att jag skulle ha tid på mig att hitta rätt. När jag gick till receptionen för att anmäla min ankomst berättade kvinnan där att jag hade fyra inbokade möten. FYRA?! Jag som trodde att jag bara skulle på ett "vanligt" läkarbesök med en duktig ortoped. Icket! Halv nio fick jag träffa en läkare, hon berättade för mig att jag inte hade någon "diskbuktning" utan muskelspänningar i ryggen och att hon tyckte att det var kul att "få se en så frisk rygg". Jag började nästan gråta för att jag fått så många olika förklaringar över varför jag haft ont i ryggen så länge och för att det här "läkarbesöket" (som jag trodde att det bara skulle vara) inte var vad jag hade väntat mig. När läkaren var klar med sin undersökning var det dags för en sjukgymnast och en kiropraktor att ta sig en titt på ryggen min. Dom vred och vände och böjde, tröck och hade sig. Vad dom såg och kände har jag ingen aning om när dom pratade över mig "ser du här?" "Lite här.." "rakt här.." "någon procent bättre här..". Jag fattade som ni kanske försår inte så mycket av det.. När det var färdig klämt, känt och vridet så var det dags för lite psykolog-snack. Vi pradade om hur jag mått under de här fyra månaderna som jag har gått hemma och inte kunnat göra så mycket. Då kom tårarna. Jag har aldrig varit hos en psykolog förut och jag hade ju aldrig varit på en sån här stor "utredning" förut heller och allt var bara omtumlande och väldigt oväntat. Tack Läkaren på Nykvarn's Vårdcentral för att du förvarnade mig! När tårarna var torkade och mascaran under kontroll var det dags för det sista samtalet, med en socionom. Vi pratade om arbete, socialliv och familjen. Halv tolv var jag klar och utredningen av min rygg likaså. Helt likgiltig gick jag därifrån och kunde nu bara vänta på deras samtal som skulle komma under eftermiddagen om jag skulle få vara med i deras 3 månaders långa rehabeliterings program.


Ni förstår, det var ju inte bara jag som var där. Vi var ett gäng som alla skulle träffa samma team (läkare, sjukg., kiropraktor, psykolog och socionom), som alla skulle bli utredda och alla hoppades på samma sak, att få vara med. Klockan tre ringde en mycket trevlig kvinna från Nacka Ryggcenter och sa att jag skulle få deras hjälp! Wiiiiie! Så nu ska jag börja min rehabelitering nästa vecka och sedan 3 gånger i veckan i 3 månader.  Jag vet fortfarande inte riktigt vade det här kommer att innebära men jag hoppas bara att min rygg ska bli frisk och att jag ska kunna börja jobba som frisör igen!

Om man bodde i en storstad

Bodde man i en storstad nu skulle jag bara kunna gå ut på stan och hitta på något roligt. Nu bor jag ju inte i en storstad, jag bor i lilla tråkiga Nykvarn och jag kan inte bara gå ut på stan och hitta på något roligt. Så detta kräver lite planering. Jag sitter och tänker på vart jag kan åka idag.. Hm. Varför skiner inte solen?